Hej kära ni, Italiensk matlagning handlar om enkelhet; enkla recept, kvalitativa ingredienser, matlagningsteknik och kärlek.
Spaghetti med tomatsås och burrata är en första rätt som är lika enkel som den är smaklig.
Du behöver bara ett par kvalitativa ingredienser för att tillaga detta delikata recept som innehåller en intensiv och unik smak:
Pasta från Gragnano IGP, Napoli S. Marzano tomatsås eller organisk körsbärstomatsås, vitlök, burrata, basilika, och extra jungfruolivolja Nocellara del Belice IGP.
Så enkelt så du kan tillaga såsen på samma tid som det tar att koka pastan.
FÖRBEREDELSE
- Börja med att finhacka basilikan och vitlöken.
- I en stor kastrull, koka upp 4 liter vatten. Tillsätt sedan havssaltet.
-
Medan pastan kokar, häll extra virgin olivoljan I en teflonpanna eller en annan panna av rostfri stål.
- När oljan är varm, hall på den finhackade vitlöken. Stek den i oljan runt en minut. Se till att värmen är på ganska låg temperatur så att oljan inte får en alltför het temperatur. Du vill inte bränna oljan eller vitlöken.
-
När vitlöken fått en ljus guldaktig färg, hall över tomatsåsen och koka samman ungefär 5 minuter.
- I slutändan, häll över den hackade basilikan I pannan och stäng av plattan.
- När pastan är klar, häll av delar av vattnet (spara lite av det kokande vattnet från pastan till sista momentet) och hall över den I pannan. Sätt på värmen på mellanläge och avsluta tillagningen av pastan i pannan med tomatsåsen under omrörning någon minut.
-
Lägg till en eller två skedar av vattnet från pastan för att ingredienserna skall blandas ordentligt.
-
Servera genast med burrata (uppdelat på några bitar) lite extra jungfruolivolja och färsk basilika.
Njut av den här enkla och delikata måltiden.